V současnosti už řídí dva prosperující obchody v Praze – ve Strašnicích a na Ořechovce. Tím, že měl předešlé zkušenosti z maloobchodu, dobře věděl, co ho čeká. „Dávám do toho vše, rozdíl u Žabky je v tom, že mám daleko více volnosti, ale také více zodpovědnosti za své zaměstnance a za svůj zisk,“ vysvětluje Tomáš. Aby uspěl, musí se podnikání věnovat naplno, a jak sám říká: člověk musí být tak trochu věštec, zároveň dobrý stratég, nesmí se bát riskovat a musí být stále na vše připraven. Každý den se musí posouvat dál, protože když zastanete, ostatní vás předběhnou.
S podnikáním a vedením obchodů mu pomáhá manželka, která má stejně jako on zkušenosti z maloobchodu. Osvědčená rodinná spolupráce je tajemstvím jejich úspěchu. „Máme to rozdělené podle našich zkušeností a znalostí v oblasti prodeje a jeden druhému se do toho nemícháme. Ona ví, co a kdy bude na mléčném oddělení nebo uzeninách, já zase řeším pekárnu a ovoce a zeleninu.“
V práci mu pomáhá i fakt, že je rozený prodavač a o své zákazníky se dokáže skvěle postarat a neustále jim přinášet něco nového. Ti se pak k němu rádi vracejí, protože vědí, že jsou v těch nejlepších rukou.
Podnikání ho zcela pohltilo a nad fungováním obchodů přemýšlí neustále a společně s manželkou se snaží pořád vymýšlet něco nového pro zákazníky a co dalšího jim nabídnout od receptu, přes vystavení zboží až po reklamu. Ne pokaždé se jim to podaří realizovat tak, jak by si přáli, ale dobře vědí, že i malá změna je může posunout před konkurenci. I přesto, že se mu daří velmi dobře, zůstává stále pokorný a skromný. „Podnikaní, to není jen šéfování, ale stojí za tím hodiny a hodiny tvrdé dřiny a někdy si to člověk uvědomí, až když to zažije na vlastní kůži,“ říká Tomáš.
Práce mu bere hodně času, ale najde si chvilku i na odpočinek. Ten pak tráví hlavně s dětmi, se který podniká výlety a sportuje.
Pojďte do toho s námi také a otevřete svou vlastní prodejnu Žabka.